MYS den işlem yapmamız için öncelikle saymanlığın kişi adına icra-kişi borcu-nafaka borcunu açmış olması gerekir. Kişi adına birden fazla icra borcu var ise ilk sıradaki kesilir. Kişinin izni olmadan aynı anda birden fazla icra borcu kesilemez.Nafaka ve icra aynı anda kesilebilir.
[boombox_download_button file_url=”https://uzmanmutemet.com/wp-content/uploads/2019/09/47.-MYS-Icra-ve-Kisi-Borcu-Kesme-Islemi.zip” external_url=””]İndir[/boombox_download_button]
Hasip Bey Ücretli öğretmenin maaşında icra varsa mys de ne gibi işlemler yapılması gerekir?
Merhaba Zehra hanım
Öncelikle kişi adına saymanlık/mal müdürlüğü tarafından icra borcu dosyasının açılmış olması gerekir. Dosya açıldıktan sonra siz kişinin maaşını mys’den ödeme yaparken kesinti kısmında icrayı ekliyorsunuz. Kişinin T.C. No girince direk saymanlık tarafından açılan dosya tutarını göreceksiniz. Keseceğiniz tutarı yazmanız yeterli olur.
Çok teşekkür ederim Hasip Bey.
rica ederim