Çalışmayan eş için ödenen aile yardım tutarı : 522,74 TL
6 yaşından küçük çocuk için yardım tutarı : 114,99 TL
6 yaşından büyük çocuk için yardım tutarı : 57,49 TL
Damga vergisi istisna tutarı :
Gelir Vergisi istisna tutarı :
Toplu Sözleşme Sendika Tutarı : 487,33 TL
Merhabalar, yıl sonuna doğru kullanılan hastalık izni ile ilgili bir anket yapmıştınız. O anketin doğru cevabı neydi acaba?
Kısaca mantığını anlatabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba
Doğru cevabımız 1 günlük kişi borcu çıkartılır. Çünkü 4c’ye tabi bir personelin yıllık 7 gün rapor hakkı vardır. Fazlası maaşından kesilir. Heyet raporundan kesinti olmaz. Kişinin daha önce almış olduğu 5 güne ilave olarak 10 gün daha rapor almıştır. Toplamda 15 gün gibi görünse de 2021 yılına ait 8 gün rapor 2022 yılından da 7 gün rapor almış olacaktır. Dolayısı ile 2021 yılında 1 gün fazlası olduğu için kişi borcu çıkartılır. 2022 yılı ilk maaşından kesilmeme nedeni katsayılar değiştiği için eski katsayıdan kişiden tahsil etmek gerekir.
https://uzmanmutemet.com/2021/12/29/9851/
teşekkürler
rica ederim
Hasip Bey merhabalar, birkaç sorum olacak sizlere. Zaman ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
1-Geriye dönük maaş ödemelerinde AGİ kalktığı için agi ödenir mi ödenmez mi?(ÖRNEĞİN AĞUSTOS 2021 DEN OCAK 2022 YE KADAR GERİYE DÖNÜK MAAŞ ÖDEMESİ YAPILACAK.)
2-Geriye dönük çocuk yardımı verilecek,(personel 2019 da başvurmuş ama mutemed sisteme girmeyi unutmuş.dolayısıyla tüm verilmeyen çocuk yardımını vereceğiz fakat o dönem yararlanılmayan agi yi ne yapacağız)
3-Maaştan kesme cezası alan personele sistemden yapılan maaşta Ocak ve şubat 2021 de gelir vergisi az çıktığından, gelir vergisi kadar agi verilmiş.
Mahkeme cezayı iptal etmiş. İlgiliye geriye dönük verilecek maaşta agi tamamlanarak mı verilmesi gerekiyor yoksa verilmemesi mi gerekiyor.
Tüm sorular birbirine benziyor aslında bir netlik olmadığından ayrı ayrı sormak istedim. İlginiz ve emeğinize teşekkür ederim şimdiden. @hasipagircelik
Hasip Bey merhabalar, birkaç sorum olacak sizlere. Zama ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
1-Geriye dönük maaş ödemelerinde AGİ kalktığı için ödenir mi ödenmez mi?(ÖRNEĞİN AĞUSTOS 2021 DEN OCAK 2022 YE KADAR GERİYE DÖNÜK MAAŞ ÖDEMESİ YAPILACAK.)
2-Geriye dönük çocuk yardımı verilecek, Verilecek bu çocuk yardımında AGİ den yararlandırılacak mı personel?
3-Maaştan kesme cezası alan personele sistemden yapılan maaşta Ocak ve şubat 2021 de gelir vergisi az çıktığından, gelir vergisi kadar agi verilmiş.Mahkeme cezayı iptal etmiş.İlgiliye geriye dönük verilecek maaşta agi tamamlanarak mı verilmesi gerekiyor yoksa verilmemesi mi gerekiyor.Tüm sorular birbirine benziyor aslında bir netlik olmadığından ayrı ayrı sormak istedim.İlginiz ve emeğinize teşekkür ederim şimdiden. @hasipagircelik
Merhaba
Geriye dönük zaten agi ödenmiyordu. Kişinin ödemiş olduğu gelir vergisinden indirim yapılıyordu. Kişi agi kalkmadan fazla ödediği gelir vergisi var ise
bunlar için iade alabilir. Yani fazla ödediği gelir vergisi saymanlık tarafından ret ve iade işlemi yapılır.
3. Bu sorunuz için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Mahkeme kişiye parayı iade edin derse siz hangi aya ait ödeme yapacak iseniz o ayın almış olduğu ücret artacağı için gelir vergisi dolayısı ile artacaktır.
teşekkürler